Kinuski-suolapähkinäpalat

arvosana5/5

(3)arviota
15 Kappaletta

60 min

Kinuski-suolapähkinäpalat on täydellinen herkku suurellekin seurueelle. Kinuskin keittäminen itse on helppoa ja se on loistava makupari suolapähkinöille.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gmargariinia
2 1/2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
5 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 dlmaitoa

Kuorrutus

2 dlkuohukermaa
2 dlfariinisokeria
1 rklmargariinia
2 1/2 dlsuolapähkinöitä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekoittaen vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gmargariinia
    2 1/2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    5 dlvehnäjauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    2 tlleivinjauhetta
    2 dlmaitoa
  2. 2

    Anna pohjan jäähtyä. Mittaa korkealaitaiseen kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Tee pisarakoe. Tiputa pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos kinuski jähmettyy, se on valmista.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    2 dlfariinisokeria
  3. 3

    Sekoita joukkoon nokare margariinia. Rouhi pähkinät ja ripottele torttupohjalle. Valuta kinuski pinnalle. Leikkaa paloiksi.

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia
    2 1/2 dlsuolapähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä