Kinuski-suolapähkinäpalat

23.3.2015
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kinuski-suolapähkinäpalat

Kinuski-suolapähkinäpaistos on herkullinen jälkiruoka suurellekin seurueelle. Kinuskin keittäminen itse on helppoa. Tiputa pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos kinuski jähmettyy, se on valmista. Keitä kinuski-suolapähkinäpalojen kaveriksi teetä tai kahvia!

Ainekset

15 kappaletta
Pohja
1 200 g margariinia
2 2,5 dl sokeria
3 3 kananmunaa
4 5 dl vehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 2 tl vaniljasokeria
7 2 dl maitoa
Kuorrutus
1 2 dl kuohukermaa
2 2 dl fariinisokeria
3 1 rkl margariinia
4 2,5 dl suolapähkinöitä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 649 g
Proteiinia 7 g 110 g
Rasvaa 23 g 338 g
Kuitua 3 g 39 g
Energiaa kJ 1 693 25401
Energiaa kcal 405 6071

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää sekoittaen vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 25 x 35 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä. Mittaa korkealaitaiseen kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Tee pisarakoe. Tiputa pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä. Jos kinuski jähmettyy, se on valmista.

Sekoita joukkoon nokare margariinia. Rouhi pähkinät ja ripottele torttupohjalle. Valuta kinuski pinnalle. Leikkaa paloiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5