Kinkkuvoileipäkakku

26.4.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kinkkuvoileipäkakku

Ainekset

15 annosta
1 24 pientä viipaletta vehnäpaahtoleipää
Kostutus:
1 2 dl maitoa
2 1 rkl kasvisfondia
Täyte:
1 300 g palvikinkkua
2 2,5 dl pikkukurkkuja (coctail)
3 4 rkl persiljaa
4 300 g maksamakkaraa
5 200 g maustamatonta (kevyt) tuorejuustoa
6 2 rkl punaista pestoa
Kuorrutus:
1 1 tuubi (kevyt) majoneesia
2 100 g sulatejuustoa
3 100 g kinkkusulatejuustoa
4 1 ruukku ruohosipulia
5 5 dl juustoraastetta
Koristeluun:
1 leikkeleitä, tomaattiruusuja, kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä ym.

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 339 g
Proteiinia 18 g 265 g
Rasvaa 19 g 284 g
Kuitua 2 g 28 g
Energiaa kJ 1 387 20807
Energiaa kcal 332 4973

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmistusohje

Aseta muovikelmu n.20x30 cm kokoisen suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle. Leikkaa leipäviipaleista kuoret vierekkäisiltä sivuilta. Aseta 6 leipäviipaletta uunivuokaan tiukasti. (Mitoita leipien asettelu uunivuoan koon mukaan) Kostuta leivät maustetulla maidolla.Valmista täyte. Kuutioi palvikinkku ja pikkukurkut, hienonna persilja. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle kolmannes täytteestä ja aseta päälle 6 leipäviipaletta. Jatka samaan tapaan, niin, että leipäkerroksia on neljä. Kostuta myös päällimmäinen leipäkerros.Aseta paino voileipäkakun päälle (esim. toinen uunivuoka) ja anna vetäytyä viileässä seuraavaan päivään.Nosta voileipäkakku kelmun avulla leikkuulaudan päälle. Suorista tarvittaessa reunat sahalaitaisella veitsellä. Sekoita kuorrutusta varten majoneesi ja sulatejuustot. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Silppua ruohosipuli. Painele juustoraastetta ja ruohosipulia kuorrutukseen. Koristele voileipäkakku. Nosta kelmun avulla tarjoiluvadille ja leikkaa kelmun reunat pois.Koristele komeaksiMeetvurstikukkaHalkaise meetvurstiviipale puoliväliin saakka. Kierrä reunoista meetvursti kukaksi.TomaattiruusukePese tomaatti. Kuori tomaatti kiertäen niin, että saat kuoresta pitkän suikaleen. Kierrä kuorisuikale ruusuksi kiertämällä sitä ulkoreunasta sisäänpäin. Lopuksi sujauta alakautta suikaleen pää keskelle ruusua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5