Kinkkupizzat nuudelipohjalla
30 min

Nappaa talteen!
Valmista rapeapohjainen nuorison suosikkipizza täysjyvänuudeleista. Trendikkään nuudelipizzan päälle voi latoa mitä tahansa mieleisiä täytteitä.
| 200 g | täysjyvänuudeleita |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 kpl | (175 g) juustoraastetta |
| 150 g | palvikinkkua |
| 1/2 kpl | (à 250 g) kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | punasipuli |
| 1 dl | chilipastakastiketta (rainbow) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 50 g | rucolaa tai babypinaattia |
- 1.
Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja jäähdytä lävikössä.
- 2.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- 3.
Kaada nuudelit kulhoon. Riko kananmuna joukkoon. Lisää noin puolet juustoraasteesta. Puristele nuudeleita puhtailla käsillä niin, että kananmuna sekoittuu hyvin nuudeleihin.
- 4.
Jaa nuudeliseos neljäksi keoksi pellille leivinpaperin päälle. Tasoita pinta niin, että nuudelipohjista tulee noin 1 cm:n paksuisia.
- 5.
Kuutioi palvikinkku. Huuhtele ja lohko kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli.
- 6.
Lusikoi pastakastiketta nuudelipohjille. Jaa kinkut, kirsikkatomaatit ja punasipulit päälle. Ripottele loppu juustoraaste pizzoille.
- 7.
Kypsennä pizzoja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskea ja nuudelireunat rapeita.
- 8.
Huuhtele rucola tai pinaatti ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Ripottele valmiin pizzan päälle.
Kinkkupizzat nuudelipohjalla
Valmista rapeapohjainen nuorison suosikkipizza täysjyvänuudeleista. Trendikkään nuudelipizzan päälle voi latoa mitä tahansa mieleisiä täytteitä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | täysjyvänuudeleita |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 kpl | (175 g) juustoraastetta |
| 150 g | palvikinkkua |
| 1/2 kpl | (à 250 g) kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | punasipuli |
| 1 dl | chilipastakastiketta (rainbow) |
Lisäksi | |
| 50 g | rucolaa tai babypinaattia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja jäähdytä lävikössä.
Määrä Ainesosa 200 g täysjyvänuudeleita - 2
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
- 3
Kaada nuudelit kulhoon. Riko kananmuna joukkoon. Lisää noin puolet juustoraasteesta. Puristele nuudeleita puhtailla käsillä niin, että kananmuna sekoittuu hyvin nuudeleihin.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 kpl (175 g) juustoraastetta - 4
Jaa nuudeliseos neljäksi keoksi pellille leivinpaperin päälle. Tasoita pinta niin, että nuudelipohjista tulee noin 1 cm:n paksuisia.
- 5
Kuutioi palvikinkku. Huuhtele ja lohko kirsikkatomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli.
Määrä Ainesosa 150 g palvikinkkua 1/2 kpl (à 250 g) kirsikkatomaatteja 1/2 kpl punasipuli - 6
Lusikoi pastakastiketta nuudelipohjille. Jaa kinkut, kirsikkatomaatit ja punasipulit päälle. Ripottele loppu juustoraaste pizzoille.
Määrä Ainesosa 1 dl chilipastakastiketta (rainbow) 150 g palvikinkkua 1/2 kpl (à 250 g) kirsikkatomaatteja 1/2 kpl punasipuli 1 kpl (175 g) juustoraastetta - 7
Kypsennä pizzoja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskea ja nuudelireunat rapeita.
- 8
Huuhtele rucola tai pinaatti ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Ripottele valmiin pizzan päälle.
Määrä Ainesosa 50 g rucolaa tai babypinaattia
Ravintosisältö
275
Energiaa kcal
1152
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
275
Energiaa kcal
1152
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
11,8 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 pussi (175 g) juustoraastetta, 50 g Rucolaa tai babypinaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























