Kinkku-perunapiiras

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kinkku-perunapiiras

Ainekset

6 annosta
Taikina
1 75 g leivontamargariinia
2 1,5 dl emmentalraastetta
3 1 dl vehnäjauhoja
4 1 tl leivinjauhetta
5 0,5 tl paprikajauhetta
6 0,5 dl vettä, jos tarvitsee
Täyte
1 200 g savukinkkua
2 400 g pakastettua peruna-sipulisekoitusta tai valkosipuiperunoita
3 2 prk ranskankermaa
4 3 munaa
5 ripaus suolaa ja mustapipurirouhetta
Päälle
1 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 113 g
Proteiinia 18 g 108 g
Rasvaa 30 g 179 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 1 748 10486
Energiaa kcal 418 2506

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata pakasteperunat huoneenlämmössä niin, että saat ne toisistaan irti.Sekoita taikinan ainekset nopeasti sekaisin. Jos teet sen monitoimikoneessa, on rasvan oltava jääkaappikylmää - jos taas käsin, pitää rasvan olla huoneenlämpöistä. Vaivaa taikina nopeasti palloksi ja laita kelmussa puoleksi tunniksi jääkaappiin.Kuutioi tai suikaloi kinkku. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita munat ja ranskankerma. Mausta seos suolalla ja pippurilla.Levitä taikinapohjalle vuorotellen perunoita ja kinkkua sekä kermaa. Ripottele lopuksi pintaan juustoraaste. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 175 asteessa 30-45 minuuttia. Pitempi kypsymisaika on tarpeen, jos vuoka on paksua keramiikkaa tai fajanssia. Tarjoa piiras lämpimänä ja sen kanssa raikasta salaattia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5