Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kiireisen leipurin kaurasämpylät

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Saat nopeasti uunituoreita sämpylöitä helpolla sekoitettavalla taikinalla. Kauraiset ja porkkanaiset sämpylät ovat parhaimmillaan leivontapäivänä nautittuna.

Ainekset

2 kpl
porkkanaa
4 dl
hiivaleipäjauhoja
2 1/2 dl
kaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
kylmää vettä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 rkl
siirappia

Pinnalle

kaurahiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.

2

Pese ja kuori porkkanat. Raasta ne hienoksi raasteeksi.

2 kpl
porkkanaa
3

Sekoita jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja suola kulhossa haarukkavatkaimella. Lisää kylmä vesi, öljy, siirappi ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4 dl
hiivaleipäjauhoja
2 1/2 dl
kaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
kylmää vettä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 rkl
siirappia
4

Jaa taikina kauhalla 8 keoksi leivinpaperille uunipellille. Ripottele kaurahiutaleita pinnalle.

kaurahiutaleita
5

Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Vinkki: Älä heitä kuivahtanutta sämpylää pois, vaan halkaise se ja paahda herkulliseksi leivänpaahtimessa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
|
Muokattu: 20.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

186

780

4,9 g

0,5 g

28,3 g

2,0 g

3,0 g

5,5 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kaurahiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli