Kieppileipä

30.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kieppileipä

Ainekset

1 2 dl vettä
2 25 g hiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 5 - 6 dl vehnäjauhoja
5 2 rkl öljyä
Täyte
1 200 g kinkkua
2 150 g (4 dl) mozzarellaa raasteena
3 0,5 ruukkua basillikaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 229 g
Proteiinia 121 g
Rasvaa 41 g
Kuitua 14 g
Energiaa kJ 7487
Energiaa kcal 1790

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista hiivataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi jos käytät tuorehiivaa. Kuivahiiva kaipaa toimiakseen hieman lämpimämpää vettä, noin 40 asteista.Sekoita kulhossa vesi, hiiva, suola ja suurin osa jauhoista. Alusta nyrkillä painellen.Lisää öljy ja loput jauhoista. Alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.Kohota taikina. Kauli taikinasta pyöreä levy ja täytä kinkkukuutioilla, mozzarellaraasteella ja silputulla basilikalla. Kohota. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: juustoraaste kinkku leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5