Keväiset kuppikakut

3.3.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keväiset kuppikakut

Ainekset

8 kappaletta
1 2 munaa
2 1 dl sokeria
3 1 dl rypsiöljyä tai 100 g sulatettua voita tai margariinia
4 2 dl vehnäjauhoja
5 1 dl mantelijauhetta
6 2 tl leivinjauhetta
7 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutukseen
1 200 g appelsiinituorejuustoa
2 3 dl tomusokeria
3 keltaista elintarvikeväriä
4 1 tl vaniljasokeria
5 kukkakoristeita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 47 g 377 g
Proteiinia 6 g 51 g
Rasvaa 25 g 201 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 846 14764
Energiaa kcal 441 3529

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Riko kulhoon munat. Mittaa joukkoon sokeri, rypsiöljy tai sulatettu voi tai margariini sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista kuorrute. Laita appelsiinituorejuusto kulhoon. Mittaa joukkoon tomusokeri. Värjää pienellä määrällä keltaista elintarvikeväriä. Mausta vaniljasokerilla. Vatkaa seos tasaiseksi ja pursota tai lusikoi muffinien pinnalle. Koristele kukkakoristeilla.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5