Keväiset kukkapikkuleivät

26.4.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keväiset kukkapikkuleivät

Ainekset

50 kappaletta
1 200 g margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria
4 1 kananmuna
5 2 rkl kermaa
6 4 dl vehnäjauhoja
7 1 dl perunajauhoja
8 1 tl leivinjauhetta
Väliin:
1 2 dl hilloa tai marmeladia
Koristeluun:
1 mansikanmakuista tomusokeria
2 nonparelleja tai koristerakeita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 467 g
Proteiinia 1 g 36 g
Rasvaa 4 g 180 g
Kuitua 0 g 12 g
Energiaa kJ 305 15254
Energiaa kcal 73 3646

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokerit. Lisää kananmuna ja kerma. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauho sekä leivinjauhe. Lisää vaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota pienellä piparimuotilla kuvioita. Paista pikkuleivät 200 asteessa n. 7 minuuttia. Jäähdytä. Levitä hilloa tai marmeladia kahden pikkuleivän väliin. Sekoita vedestä ja mansikanmakuisesta tomusokerista tasainen tahna pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä seos pieneen, kestävään muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Pursota pikkuleipien pinnalle kuvioita tomusokeriseoksella. Ripottele pinnalle nonparelleja tai koristerakeita. Anna kovettua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5