Kesäkurpitsaspagetti

28.7.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsaspagetti

Kesäkurpitsasta voi tehdä nauhaa juustohöylällä tai spagettia spiraalileikkurilla. Valitse tähän ruokaan kiinteitä, keskikokoisia kurpitsoita.

Ainekset

4 annosta
1 700 g kesäkurpitsaa
2 250 g kirsikkatomaatteja
3 1 prk (240 g) käyttövalmiita kikherneitä
4 3 valkosipulinkynttä
5 0,5 ruukkua basilikaa
6 0,5 dl auringonkukansiemeniä
7 2 rkl oliiviöljyä
8 1 - 2 rkl sitruunamehua
9 1 tl sormisuolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 9 g 37 g
Rasvaa 15 g 60 g
Kuitua 6 g 23 g
Energiaa kJ 1 039 4157
Energiaa kcal 248 994

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi kesäkurpitsa juustohöylällä tai spiraalileikkurilla. Puolita tomaatit halutessasi. Huuhdo ja valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Silppua basilika. Paahda siemenet kuivalla pannulla ja siirrä ne odottamaan.

Kuumenna 1 rkl öljyä isolla pannulla. Paista kesäkurpitsaa ja valkosipulia 2 minuuttia sekoitellen, mausta sitruunalla ja suolalla. Annostele lautasille tai kulhoon. Lisää pannuun 1 rkl öljyä, tomaatit ja kikherneet. Kuumenna 1–2 minuuttia. Kaada seos kesäkurpitsan päälle. Lisää basilikasilppu ja siemenet. Ripota mustapippuria pinnalle. Tarjoa heti.

Vinkki: Voit tarjota kesäkurpitsaspagetin myös raakana salaatin tapaan.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5