Kesäkurpitsafocaccia

25.6.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsafocaccia

Ainekset

25 palaa
1 2,5 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta
2 4 dl haaleaa vettä
3 50 g tuorehiivaa
4 1 tl suolaa
5 1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja (öljyssä)
6 0,5 dl tomaattien säilöntäöljyä
7 9 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
1 0,5 dl tomaattien säilömtäöljyä
2 1 dl kivettömiä oliiveja
3 1 tl merisuolahiutaleita

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 430 g
Proteiinia 3 g 72 g
Rasvaa 3 g 69 g
Kuitua 1 g 31 g
Energiaa kJ 443 11086
Energiaa kcal 106 2650

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kulhoon kesäkurpitsaraaste ja haalea vesi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää suola, aurinkokuivatut tomaatit sekä tomaattien öljy. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti vaivaten. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Kohota taikinaa peitettynä ja vedottomassa paikassa tunnin ajan. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada siihen 1/2 dl tomaattien säilöntäöljyä. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitä se levyksi lastalla tai jauhotetuin käsin. Painele oliivit taikinaan ja ripottele päälle merisuolahiutaleet. Paista focacciaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes leipä saa kauniin värin ja kuorta kopautettaessa kuuluu kumea ääni.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kesäkurpitsa leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5