Kesäkurpitsacurd

25.7.2016
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsacurd

Kesäkurpitsatahna sopii paahtoleivän pinnalle. Kokeile myös kakkujen täytteeksi. Tahna säilyy kylmässä noin viikon ajan.

Ainekset

1 500 g kesäkurpitsaa
2 2 rkl vettä
3 1 sitruuna
4 1,5 dl sokeria
5 75 g voita
6 2 kananmunaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 141 g
Proteiinia 18 g
Rasvaa 75 g
Kuitua 5 g
Energiaa kJ 5502
Energiaa kcal 1315

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja pilko kesäkurpitsat pieniksi. Keitä vedessä 5 minuuttia kunnes pehmenevät. Lisää pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja voi kattilaan, kuumenna kunnes voi sulaa. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa munat yksitellen joukkoon. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna jäähtyä ja säilö kylmässä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5