Kesäkurpitsa-sitruunaspagetti

21.7.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsa-sitruunaspagetti

Spagetti on erinomaista pikaruokaa. Herkullinen kasvisspagetti syntyy kesäkurpitsasta, paprikasta ja muun muassa sitruunamehusta ja yrteistä. Lisää spagetin päälle lopuksi parmesaanijuustoa.

Ainekset

4 annosta
1 300 g spagettia
2 300 g kesäkurpitsaa
3 0,5 paprikaa
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 sipuli
6 3 rkl oliiviöljyä
7 0,5 - 1 sitruunan mehu
8 1 dl persilja- tai basilikasilppua
9 0,75 tl suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria
11 1 dl raastettua parmesaanijuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 215 g
Proteiinia 12 g 48 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 735 6940
Energiaa kcal 415 1659

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta tai leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Silppua paprika. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuumenna aineksia sekoitelleen viitisen minuuttia. Lisää sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele pasta kasvisten joukkoon. Lisää sekaan myös loraus pastan keitinlientä. Lisää päälle juustoraaste.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5