Kesäkurpitsa-fetamuffinit

25.7.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kesäkurpitsa-fetamuffinit

Kesäkurpitsa antaa mehevyyttä muffineille. Voit paistaa muffinit myös normaalikokoisissa muffinivuoissa.

Ainekset

24 kappaletta
Rukiinen rahkavoitaikina
1 125 g voita tai margariinia
2 1 dl ruisjauhoja
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 tl leivinjauhetta
5 0,5 prk (125 g) maitorahkaa
Täyte
1 200 g kesäkurpitsaa
2 0,5 prk (125 g) maitorahkaa
3 1 kananmuna
4 1 dl juustoraastetta
5 2 valkosipulinkynttä
6 2 - 3 rkl hienonnettua minttua
7 1 dl salaattijuustokuutioita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 91 g
Proteiinia 3 g 71 g
Rasvaa 6 g 141 g
Kuitua 0 g 11 g
Energiaa kJ 334 8023
Energiaa kcal 80 1917

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi rasva ja kuivat ainekset sekaisin. Lisää joukkoon puolet maitorahkapurkista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä loppu rahka, muna ja juustoraaste. Mausta seos raastetulla valkosipulinkynnellä ja hienonnetulla mintulla. Kauli taikina. Ota levystä lasilla painamalla kiekkoja (halk. 5 cm). Painele kiekot minimuffinipellin pohjalle ja reunoille. Nostele syvennyksiin muutama juustokuutio ja nokare kesäkurpitsaraastetta. Lusikoi päälle rahkaseos. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 12–15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5