Kermainen herkkusienikeitto

21.8.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kermainen herkkusienikeitto

Keitä pehmeän makuinen sienikeitto ja tarjoa se aterian aluksi tai nauti vaikkapa lounaana. Sienikeitto saa makua omenamehusta – voit käyttää myös sherryä. Halutessasi voit myös käyttää metsäsieniä herkkusienien sijasta. Leivo keiton kaveriksi pähkinäsämpylöitä!

Ainekset

6 annosta
1 500 g herkkusieniä
2 1 sipuli
3 25 g voita
4 8 dl lihalientä
5 2 - 3 rkl omenamehua tai sherryä
6 2 dl kermaa
7 2 - 3 rkl ruskeaa kastikesuurustetta
8 ripaus suolaa
9 ripaus mustapippuria
10 3 rkl persiljasilppua
11 (50 g tuorejuustoa)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 58 g
Proteiinia 8 g 48 g
Rasvaa 16 g 97 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 933 5597
Energiaa kcal 223 1338

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista ja viipaloi sienet. Jätä noin desilitra sieniviipaleita koristeluun. Silppua sipuli. Kuumenna voi kattilan pohjalla, kuullota sipuleita ja sieniä viitisen minuuttia tai kunnes sienet saavat väriä. Lisää lihaliemi ja anna hautua noin 10 minuuttia.

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää sherry tai mehu ja kerma, kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta ja anna kiehua minuutin ajan.

Paista keiton pinnalle tulevat sieniviipaleet öljytilkassa. Jaa keitto lautasille, lisää pinnalle persiljasilppua, sieniviipaleita ja halutessasi nokare tuorejuustoa.

Vinkki! Herkkusienien asemesta voit käyttää metsäsieniä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: herkkusieni
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5