Kekkospiparit

17.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kekkospiparit

Juhlista itsenäisyyspäivää tai joulua leipomalla sokerikuorruteteiset piparit Suomen pitkäaikaisimman presidentin Urho Kaleva Kekkosen inspiroimana.

Ainekset

15 kappaletta
1 250 g piparkakkutaikinaa (pakaste)
2 vehnäjauhoja kaulimiseen
Pikeerikuorrutus
1 2 valkuaista
2 3 dl tomusokeria
Lisäksi
1 tummaa suklaata
2 2 kertakäyttöistä pursotinpussia tai vahvaa pientä pakastuspussia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 308 g
Proteiinia 1 g 21 g
Rasvaa 3 g 39 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 469 7029
Energiaa kcal 112 1680

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tummaa suklaata

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Tulosta Kekkosen malli täältä ja leikkaa malli ääriviivoja myöten paperista. Voit halutessa leikata Kekkosen mallin paksummasta paperista tai pahvista.

Säädä uuni 200 asteeseen.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta terävällä veitsellä Kekkosen päitä ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Paista piparkakkuja pellillinen kerrallaan uunin keskitasolla noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin.

Siirrä leivinpaperi varovasti kuumalta pelliltä ja anna piparkakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Tee kuorrutus. Laita valkuaiset ja puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan vatkaten, kunnes kuorrutus on löysähköä ja siitä jää vatkainta nostettaessa hetkeksi kuvio seoksen pinnalle. Laita seos pursotinpussiin.

Leikkaa pursotinpussin päähän pieni reikä. Pursota kuorrute ensin piparkakun reunoille ja täytä sitten keskiosa. Tasoita tarvittaessa pienellä lusikalla. Anna kuorrutteen kuivahtaa muutama tunti tai yön yli.

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Laita suklaa pursotinpussiin ja odota noin 5 minuuttia, jotta suklaa jäähtyy hieman.

Leikkaa pussin päähän mahdollisimman pieni reikä ja pursota Kekkoselle lasit ja kasvonpiirteet. Anna suklaakuvioinnin jähmettyä vähintään tunnin ajan.

Tulosta piparikaava täältä.


 

Kuvalliset ohjeet

Piparikaava

Video

Teksti:
Kuvat: Anssi Vuohelainen
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5