Keittobanaanicurry

16.6.2016
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keittobanaanicurry

Ainekset

4 annosta
1 600 g (2-3) vihreää keittobanaania
2 1 punasipuli
3 200 g pakastepapuja tai -herneitä
4 1 pieni kukkakaali
5 4 valkosipulinkynttä
6 1 chili
7 0,5 dl rypsiöljyä
8 1 - 1,5 rkl currytahnaa
9 2 tl sokeria
10 3 dl vettä
11 2 rkl kasvisfondia tai 0,5 kasvisliemikuutio
12 2 dl kookoskermaa
13 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
14 (suolaa)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 144 g
Proteiinia 6 g 23 g
Rasvaa 23 g 93 g
Kuitua 6 g 26 g
Energiaa kJ 1 586 6343
Energiaa kcal 379 1516

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: currytahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Afrikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuorija kuutioi keittobanaanit. Silppua sipuli ja hienonna vakosipulinkynnet ja chili, josta siemenet on poistettu. Irrota kukkakaalista kukinnot.
Kuumenna öljy paistokasarissa tai vokissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki. Lisää keittobanaanikuutiot, kukkakaali ja currytahna. Kypsennä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää sokeri, kuumenna.
Kaada vesi ja kasvisfondi kasariin. Keitä hiljalleen, kunnes keittobanaanit ovat pehmenneet ja keitinliemi haihtunut vähiin.
Lisää kookoskerma, sitruunamehu ja pavut tai herneet. Keitä hiljalleen, kunnes liemi sakenee. Mausta tarvittaessa suolalla.

Teksti:
Kuvat: Tiina Rantanen
© SOK
Avainsanat: banaani kukkakaali pavut
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...