Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keitetyt parsat ja sitrusvoikastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ei kevättä ilman keitettyä parsaa! Nauti parsa vaihteeksi sitruksisen voikastikkeen kera. Tarjoa lisänä tuoretta leipää. Katso ohjeet parsan keittämiseen ja parsakastikkeeseen.

Ainekset

2 kpl
Nippua parsaa
3 rkl
Appelsiinimehua
2 rkl
Sitruunan mehua
1/2 tl
Sitruunan kuoriraastetta
1 rkl
Valkoviinietikkaa
100 g
Voita
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kastike. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Mittaa appelsiinimehu ja viinietikka pieneen kattilaan, raasta sekaan vähän sitruunankuorta. Keitä lientä, kunnes jäljellä on 2 rkl. Vatkaa voi kulhossa. Lisää hiljalleen liemi. Mausta suolalla ja tilkalla sitruunanmehua.

Leikkaa parsojen tyvestä pois puumainen, kova osa. Kuori parsat nupun alta tyveen päin kuorimaveitsellä. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää ripaus sokeria ja 2 tl suolaa/vesilitra. Keitä parsoja 10–15 minuuttia. Kypsymisaika riippuu parsatankojen koosta ja parsan tuoreudesta.

Valuta parsat hyvin. Voit vuorata parsojen tarjoiluvadin puhtaalla lautasliinalla, joka imee parsoista ylimääräisen kosteuden. Tarjoa parsat kuumina voikastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

191

799

20,3 g

13,3 g

1,8 g

1,8 g

0,3 g

0,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Sitruunan kuoriraastetta,

1 rkl Valkoviinietikkaa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli