Keitetyt parsat ja sitrusvoikastike

23.4.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keitetyt parsat ja sitrusvoikastike

Ei kevättä ilman keitettyä parsaa! Nauti parsa vaihteeksi sitruksisen voikastikkeen kera. Tarjoa lisänä tuoretta leipää. Katso ohjeet parsan keittämiseen ja parsakastikkeeseen.

Ainekset

4 annosta
1 2 nippua parsaa
2 3 rkl appelsiinimehua
3 2 rkl sitruunan mehua
4 0,5 tl sitruunan kuoriraastetta
5 1 rkl valkoviinietikkaa
6 100 g voita
7 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 25 g
Proteiinia 8 g 30 g
Rasvaa 22 g 87 g
Kuitua 9 g 35 g
Energiaa kJ 1 055 4221
Energiaa kcal 252 1009

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kastike. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Mittaa appelsiinimehu ja viinietikka pieneen kattilaan, raasta sekaan vähän sitruunankuorta. Keitä lientä, kunnes jäljellä on 2 rkl. Vatkaa voi kulhossa. Lisää hiljalleen liemi. Mausta suolalla ja tilkalla sitruunanmehua.

Leikkaa parsojen tyvestä pois puumainen, kova osa. Kuori parsat nupun alta tyveen päin kuorimaveitsellä. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää ripaus sokeria ja 2 tl suolaa/vesilitra. Keitä parsoja 10–15 minuuttia. Kypsymisaika riippuu parsatankojen koosta ja parsan tuoreudesta.

Valuta parsat hyvin. Voit vuorata parsojen tarjoiluvadin puhtaalla lautasliinalla, joka imee parsoista ylimääräisen kosteuden. Tarjoa parsat kuumina voikastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: appelsiini parsa sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5