Keftavartaat

25.9.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Keftavartaat

Mehevät jauhelihavartaat saavat uutta makua tuoreesta inkivääristä ja garam masala -mausteseoksesta. Tarjoile kepakot esimerkiksi pitaleipien ja lisäkkeiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (400 g) jauhelihaa
2 1 sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 rkl öljyä
5 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
6 1,5 tl garam masala -mausteseosta
7 2 rkl korppujauhoja
8 4 rkl ruokakermaa
9 1 kananmuna
10 1 tl suolaa
11 2 rkl hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 16 g
Proteiinia 20 g 81 g
Rasvaa 24 g 96 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 319 5276
Energiaa kcal 315 1261

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä raastetun inkiväärin ja mausteseoksen kanssa. Anna seoksen hieman jäähtyä. Sekoita kulhossa kaikki mureketaikinan ainekset. Muotoile taikinasta kostutetuilla käsillä tasakokoisia paksuja tankoja. Paista kepakot öljyssä ruskeiksi. Työnnä puutikut kepakkoihin kypsentämisen jälkeen. Voit myös kypsentää kepakkoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi pitaleipien ja lisäkkeiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha vartaat
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5