Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka

27.2.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kauraisa tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Tämän tomaattipiirakan juju piilee maukkaassa kaurapohjassa ja pikapaahdetuissa tomaateissa. Peltipiirakka sopii mainiosti juhlapöytään tai kaveriporukan brunssille.

Ainekset

15 palaa
Pohja
1 250 g margariinia
2 5 dl vehnäjauhoja
3 3 dl kaurahiutaleita
4 1 tl suolaa
5 1 tl leivinjauhetta
6 2 - 3 rkl kylmää vettä
Täyte
1 2 rasiaa (à 200 g) minitomaatteja
2 1 nippu kevätsipulia
3 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja
4 0,5 ruukkua basilikaa
5 200 g emmentaljuustoraastetta
6 4 rasiaa (à 140 g) pehmeää vuohenmaitojuustoa
7 4 kananmunaa
8 2 prk (à 200 g) kermaviiliä
9 0,5 tl mustapippuria
10 1 tl suolaa
Pinnalle
1 0,5 ruukkua basilikaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 363 g
Proteiinia 18 g 265 g
Rasvaa 29 g 438 g
Kuitua 3 g 44 g
Energiaa kJ 1 806 27086
Energiaa kcal 432 6474

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Halkaise tomaatit ja pane ne uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin. Mausta tomaatit ripauksella suolaa, sokeria ja mustapippuria. Pane tomaatit uuniin ja anna paahtua noin 35 minuuttia.

Valmista taikina. Nypi paloiteltu rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää muut kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.  Anna taikinan levätä jääkaapissa 15–30 minuuttia. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.  

Silppua kevätsipulit, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Ripottele puolet juustoraasteesta sekä kevätsipuli- ja basilikasilput piirakkapohjalle. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Lisää aurinkotomaattisilppu, kananmunat, kermaviili, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Lisää päälle paahdetut tomaatit.

Nosta uunin lämpö 200-asteeseen. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä haaleaksi. Viimeistele basilikalla.

Jos haluat tehdä piirakasta laktoosittoman, korvaa vuohenjuusto laktoosittomalla maustetulla tuorejuustolla ja käytä laktoositonta margariinia ja kermaviiliä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5