Kaura-porkkanasämpylät

22.3.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaura-porkkanasämpylät

Mehevät kaura-porkkanasämpylät maistuvat tuoreina voin kera.

Ainekset

24 kappaletta
1 3 dl omenamehua
2 1 prk (200 g) kermaviiliä
3 50 g tuorehiivaa
4 2 tl suolaa
5 3 rkl hunajaa
6 2 porkkanaa
7 10 dl sämpyläjauhoja
8 2,5 dl kaurahiutaleita
9 1 dl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 481 g
Proteiinia 4 g 87 g
Rasvaa 5 g 122 g
Kuitua 2 g 47 g
Energiaa kJ 592 14200
Energiaa kcal 141 3394

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, lisää joukkoon. Alusta sämpyläjauhot ja kaurahiutaleet taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi öljy.

Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5