Katkarapu-wasabikääröt

16.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapu-wasabikääröt

Sormin syötävät salaattikääröt syntyvät nopeasti. Vegeversion saat korvaamalla katkaravut marinoidulla tofulla.

Ainekset

12 kappaletta
1 1 kerä vihreää salaattia
2 limelohkoja
3 chiliviipaleita
4 korianteria
Täyte
1 200 g isoja katkaravun pyrstöjä tai jättikatkaravun pyrstöjä
2 150 g tuorejuustoa
3 0,5 ruukku korianteria
4 1 - 2 tl wasabia
5 1 limen mehu
6 0,5 tl suolaa
Dippi
1 1 limen mehu
2 0,25 dl (¼ dl) soijakastiketta
3 0,75 dl (¾ dl) makeaa chilikastiketta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 31 g
Proteiinia 4 g 43 g
Rasvaa 4 g 50 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 268 3217
Energiaa kcal 64 769

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee täyte. Sulata katkaravut siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Hienonna pyrstöt karkeaksi muruksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Silppua korianteri. Lisää rapumurut, korianteri, wasabi, limen mehu ja suola juustoon.

Sekoita dipin ainekset keskenään.

Irrota lehdet salaattikerästä ja levitä ne työtasolle. Pane ruokalusikallinen täytettä lehden alareunaan, käännä sivut päälle ja kääri lehti rullalle kaalikääryleiden tapaan. Kiinnitä tikulla. Pidä kääröt jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Koristele kääröt pienillä limelohkoilla, chiliviipaleilla ja korianterilla juuri ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5