Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

27.12.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

Perunamuusijauhe helpottaa ruoanlaittoa. Leivo herkullinen katkarapu-vuohenjuustopiirakka, jonka taikina saa mehevyyttä turkkilaisesta jogurtista. Piirakan täytteessä on muun muassa pakastekatkarapuja, vuohenjuustoa ja ranskankermaa. Koristele piirakka tillillä ja nauti raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

10 palaa
Pohja
1 100 g perunamuusijauhetta
2 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3 100 g margariinia tai voita
4 0,75 dl turkkilaista jogurttia
Täyte
1 2 pussia pakastekatkarapuja (à 180 g)
2 1 ruukku tilliä
3 1 rkl rouhittua roseepippuria
4 100 g vuohenjuustoa
5 150 g ranskankermaa
6 2 kananmunaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 176 g
Proteiinia 11 g 111 g
Rasvaa 15 g 152 g
Kuitua 1 g 11 g
Energiaa kJ 1 061 10608
Energiaa kcal 254 2535

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: rouhittua roseepippuria

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista pohja. Yhdistä muusijauhe ja jauhot. Nypi ne yhteen kuutioidun margariinin tai voin kanssa. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä kevyesti lusikalla painaen. Jaa katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli, roseepippuri ja paloiteltu juusto. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5