Katkarapu-voileipäkakku

23.4.2015
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Katkarapu-voileipäkakku

Tarjoa kodin juhlissa ruokaisaa ja raikasta voileipäkakkua. Katso katkarapu-lohivoileipäkakun ohje ja video kakun kokoamisesta. Samalla tekniikalla kokoat myös muun makuiset voileipäkakut.

Ainekset

20 annosta
1 24 viipaletta isoa paahtoleipää
Kostutukseen
1 1 - 2 dl maitoa
Katkaraputäyte
1 360 g (2 ps) katkarapuja
2 1,5 dl majoneesia
3 1,5 dl ranskankermaa
4 1 ruukku tilliä
5 1 punasipuli hyvin pienenä silppuna
6 0,5 sitruunan mehu
7 ripaus mustapippuria
Lohitäyte
1 150 g kylmäsavulohta
2 200 g katkaraputuorejuustoa
3 2 dl kermaviiliä
4 1 dl kurkkukuutioita
5 1 ruukku ruohosipulia
Pinnalle
1 2 dl majoneesia
2 2 dl vispikermaa
3 sitruunanmehua
4 180 g (1 ps) katkarapuja
5 100 g kylmäsavulohta
6 1 kerä rapeaa salaattia
7 sitruunanviipaleita
8 tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 335 g
Proteiinia 11 g 215 g
Rasvaa 26 g 527 g
Kuitua 2 g 31 g
Energiaa kJ 1 449 28978
Energiaa kcal 346 6926

Reseptitiedot

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista täytteet. Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita katkaraputäytteen aineet keskenään.

Silppua kylmäsavulohi toista täytettä varten. Sekoita täyteen ainekset keskenään.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Pane leivinpaperin päälle vierekkäin 6 leipäviipaletta ja kostuta maidolla. Levitä päälle puolet raputäytteestä. Pane päälle 6 leipäviipaletta, kostuta ja levitä päälle puolet lohitäytteestä. Lisää kerroksia kunnes kakku on koottu.

Kääri kakku kelmuun, pane päälle painoksi esim. leikkuulauta. Anna kakun maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.

Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, lisää sekaan majoneesi ja mausta sitruunanmehulla. Levitä seos kakun pinnalle. Peitä kakun sivut suikaloidulla salaatilla. Koristele vielä pinta lohella, katkaravuilla, tillillä ja sitruunalla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5