Kätevä kala-kasvisvuoka

20.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kätevä kala-kasvisvuoka

Ainekset

4 annosta
1 500 g pakastettua tai tuoretta vaaleaa kalaa
2 Marinadi
3 0,5 rkl sitruunanmehua
4 2 rkl rypsiöljyä
5 4 - 5 valkosipulin kynttä
6 1 dl kasvislientä
7 ripaus valkopippuria
8 suolaa
Lisäksi
1 0,5 kesäkurpitsaa
2 3 tomaattia
3 4 perunaa
4 3 valkosipulin kynttä
5 2 dl raastettua kevytjuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 55 g
Proteiinia 30 g 118 g
Rasvaa 12 g 49 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 202 4810
Energiaa kcal 288 1150

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä marinadin ainekset muovipussiin. Pane tuoreet tai sulatetut pakastekalapalat marinadiin ja anna maustua noin tunnin ajan. Kuori perunat ja viipaloi ne sekä tomaatit ja kesäkurpitsa. Nosta kalapalat marinadista ja pane palat kasvisviipaleiden päälle vuokaan.Valele kasvisten päälle hiukan marinadilientä ja kasvisliemi. Ripottele kalapalojen päälle vielä kevytjuustoraastetta ja peitä vuoka foliolla. Paista 200 asteessa, kunnes kala on kypsää eli noin ½ tuntia. Nosta lopuksi lämpö vielä 250 asteeseen ja poista folio. Paista noin pari kolme minuuttia, kunnes juustoraaste on saanut kauniin kullankeltaisen värin.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5