Kasviswrapit ja maapähkinä-tomaattitahna

27.12.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasviswrapit ja maapähkinä-tomaattitahna

Appelsiini mehevöittää kasvistortillat. Paahdettu maapähkinä-tomaattitahna antaa uudenlaisen aromin.

Ainekset

8 annosta
1 8 vehnätortillaa
2 500 g porkkanoita
3 1,5 rkl oliiviöljyä
4 ripaus suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 2 appelsiinia
7 2 avokadoa
8 4 kananmunaa
9 0,5 dl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä ja persiljaa
Maapähkinä-tomaattitahna
1 2 dl maapähkinöitä
2 8 aurinkokuivattua tomaattia
3 4 rkl vettä
4 2 rkl oliiviöljyä
5 2 rkl sitruunamehua
6 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
7 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 317 g
Proteiinia 13 g 101 g
Rasvaa 28 g 228 g
Kuitua 8 g 61 g
Energiaa kJ 1 954 15633
Energiaa kcal 467 3736

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä kananmunat n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä kylmässä vedessä.

Paahda pähkinöitä uunipellillä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia kunnes kuoret alkavat irtoilla. Anna jäähtyä.

Kuori ja suikaloi porkkanat. Levitä leivinpaperoidulle uunipellille ja pirskota päälle öljy. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Hiero pähkinöistä pyyhkeen sisällä kuoret irti. Jauha pähkinät teholeikkurissa. Lisää loput tahnan aineet ja aja tasaiseksi tahnaksi.

Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Paloittele avokado ja kuoritut munat. Levitä lämmitetyille tortilloille maapähkinä-tomaattitahnaa ja täytteet.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5