Kasvistarhurin jauhelihapaistos

20.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvistarhurin jauhelihapaistos

Uudenlainen jauhelihapaistos valmistuu perunasta, porkkanasta, palsternakasta ja jauhelihasta. Juustokuorrute kruunaa tämän gluteenittoman herkun.

Ainekset

4 annosta
1 2 perunaa (jauhoinen lajike)
2 4 porkkanaa
3 2 palsternakkaa
4 2 rkl rypsiöljyä
5 0,5 tl suolaa
Jauhelihatäyte
1 1 pieni sipuli
2 1 rkl rypsiöljyä
3 400 g jauhelihaa
4 2 rkl tomaattipyreetä
5 1 tl jauhettua mustapippuria
6 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 0,5 pussia (noin 2 dl) juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 74 g
Proteiinia 27 g 107 g
Rasvaa 36 g 144 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 2 110 8442
Energiaa kcal 504 2018

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele perunat, porkkanat ja palsternakat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Leikkaa porkkanat ja palsternakat puoliksi. Leikkaa sitten kaikki juurekset pituussuunnassa viipaleiksi.

2. Laita uunipellille leivinpaperi. Levitä viipaleet sen päälle. Voitele juurekset rypsiöljyllä. Ripottele suola juuresten päälle. Laita pelti uunin keskitasolle ja kypsennä 25 minuuttia. Tee sillä aikaa jauhelihatäyte.

3. Kuori sipuli. Leikkaa se puoliksi ja sitten pieneksi silpuksi.

4. Laita pannu liedelle, lisää öljy ja säädä liesi keskilämmölle. Odota, että pannu kuumenee. Lisää jauheliha ja sipulit pannulle. Sekoita niitä paistinlastalla 5 minuuttia tai kunnes jauheliha on ruskistunutta murua. Lisää tomaattipyree, mustapippuri ja suola. Sekoita. Sammuta liesi.

5. Kun juurekset ovat olleet uunissa 25 minuuttia, ota pelti uunista ja laita se pannunalustojen päälle. Levitä jauhelihatäyte juureksille. Ripottele juustoraaste päälle. Laita pelti patakintaiden kanssa takaisin uuniin. Kypsennä 10 minuuttia niin, että juusto sulaa ja hieman ruskistuu.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5