Kasvisrisotto

21.7.2013
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvisrisotto

Kasvisrisotto maistuu sellaisenaan tai lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä. Mausta parmesaanilla, suolalla ja pippurilla.

Ainekset

4 annosta
1 1 porkkana
2 1 pieni kesäkurpitsa
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 2 rkl oliiviöljyä
6 2,5 dl risottoriisiä
7 6 dl kasvislientä
8 3 rkl parmesaaniraastetta
9 suolaa
10 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 44 g 174 g
Proteiinia 5 g 21 g
Rasvaa 10 g 40 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 206 4825
Energiaa kcal 288 1153

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese porkkana ja kesäkurpitsa. Kuutioi ne. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa öljyssä kesäkurpitsakuutioita kunnes ne saavat väriä. Nosta syrjään. Lisää porkkanat ja sipulit sekä loraus öljyä. Kuullota muutama minuutti. Lisää riisi ja sekoita kunnes se on läpikuultavaa. Lisää lientä vähissä erissä imeyttäen se riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä kunnes risotto on kypsää, noin 20 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat. Mausta parmesaanilla, suolalla ja pippurilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5