Kasvisriisi ja mausteiset katkaravut

26.12.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvisriisi ja mausteiset katkaravut

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 1 punainen paprika
3 1 keltainen paprika
4 1 vihreä paprika
5 2 rkl öljyä
6 1 rkl mietoa currytahnaa
7 2 dl riisiä
8 150 g pakastettua pinaattia
9 6 dl vettä
10 1 tl suolaa
Lisäksi:
1 200 g katkarapuja
2 1 valkosipulin kynsi
3 2 rkl sitruunamehua
4 persiljaa tai korianteria halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 159 g
Proteiinia 13 g 51 g
Rasvaa 8 g 33 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 196 4786
Energiaa kcal 286 1144

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Pese paprikat, poista siemenet ja kuutioi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita ja paprikoita hetki. Lisää currytahna ja riisit. Kuullota hetki käännellen. Lisää valutettu pinaatti, vesi ja suola. Hauduta, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Valuta sulaneet katkaravut hyvin, sekoita joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunamehu. Lisää katkaravut riisin joukkoon ja tarjoile. Koristele halutessasi tuoreella persiljalla tai korianterilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: katkarapu paprika pinaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5