Kasvislasagne

21.8.2014
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
 Kasvislasagne

Herkullisessa kasvislasagnessa yhdistyvät kasvisten ja herkkusienten maku. Kasvislasage on helppo ja hyvä, täyttävä arkiruoka.

Ainekset

6 annosta
1 9 lasagnelevyä
2 1 munakoiso
3 1 kesäkurpitsa
4 1 punainen paprika
5 200 g herkkusieniä
6 1 ruukku basilikaa
7 8 kirsikkatomaattia
Tomaattikastike
1 2 rkl öljyä
2 1 sipuli
3 3 valkosipulinkynttä
4 3 rkl tomaattipyreetä
5 1 prk tomaattimurskaa
6 2 dl valkoviiniä tai omenamehua
7 ripaus sokeria
8 1 rkl oreganoa
9 suolaa
10 mustapippuria
Juustokastike
1 2 rkl voita
2 2 rkl vehnäjauhoja
3 4 dl maitoa
4 100 g juustoraastetta
5 suolaa
6 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 274 g
Proteiinia 14 g 81 g
Rasvaa 15 g 92 g
Kuitua 6 g 39 g
Energiaa kJ 1 685 10112
Energiaa kcal 403 2417

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

tyoohje_kasvislasagne_2

1. Leikkaa kasvikset pieniksi kuutioiksi. Viipaloi sienet. Paista ainekset öljyssä pannulla.

tyoohje_kasvislasagne_3

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota silput öljyssä, lisää muut aineet ja hauduta kastiketta 10 minuuttia.

tyoohje_kasvislasagne_4

3. Sulata voi kattilassa, lisää sekoittaen jauhot ja maito. Hauduta hetki, mausta ja lisää puolet juustosta.

tyoohje_kasvislasagne_5

4. Levitä tomaattikastiketta vuoan pohjalle, lisää lasagnelevyjä, kasviseosta, basilikanlehtiä ja tomaattikastiketta kerroksittain.

tyoohje_kasvislasagne_6

5. Kaada päälle juustokastike, lisää puolitetut tomaatit, juustoraaste ja basilikaa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5