Kasvisgumbo

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvisgumbo

Ainekset

4 annosta
1 2 kpl valkosipulin kynttä
2 1 kpl jalapenochili
3 4 kpl kiinteämaltoista perunaa tai vastaava määrä bataattia
4 3 kpl tomaattia
5 2 kpl maissintähkää (pakaste-, säilyke- tai tuore)
6 425 g valkoisia papuja tomaattiliemessä
7 0,5 dl chilikastiketta
8 1 rkl sokeria tai hunajaa
9 1 dl vettä
10 2 tl suolaa
11 1 rkl tuoretta oreganoa silputtuna
12 2 rkl (tuoretta korianteria silputtuna)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 54 g 214 g
Proteiinia 13 g 53 g
Rasvaa 3 g 12 g
Kuitua 13 g 51 g
Energiaa kJ 1 250 4998
Energiaa kcal 299 1195

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja murskaa valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele pieneksi. Kuori perunat tai bataatit ja paloittele ne kookkaiksi kuutioiksi. Paloittele tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa maissintähkät kolmeen osaan. Sekoita keskenään valkosipuli- ja chilisilppu, pavut, chilikastike, sokeri, vesi, suola ja silputut yrtit.Pane uunivuoan pohjalle kasvispalat ja kaada päälle papuseos. Pane vuoka uuniin ja anna hautua 200 asteessa kunnes perunapalat ovat pehmenneet eli noin ½ tunnin ajan. Tarjoile gumboa esimerkiksi keveiden keitettyjen lihapyöryköiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: maissi pavut peruna tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5