Kasvis-possuvokki

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Suikaloidut kasvikset ja ihanat mausteet – chili, inkivääri ja valkosipuli – tekevät helpon ja maukkaan vokin. Tarjoa riisin tai nuudeleiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lsuikaloituja kasviksia (esim. porkkanaa, paprikaa, kaalia, sipulia, kesäkurpitsaa, chiliä)
1 rklhienonnettua valkosipulia
1 rklhienonnettua inkivääriä
300 - 400 gpossunlihasuikaleita
3 rklöljyä
1 dlmakeaa chilikastiketta
1/2 dlsoijaa
1/2 tlmustapippuria
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna öljyssä hetki valkosipulia ja inkivääriä. Lisää kasvikset ja paista sekoitellen kahdessa erässä juuri ja juuri kypsiksi.

    Nosta kasvikset pois vokista. Lisää öljyä ja paista porsaansuikaleet kypsiksi. Kaada pannulle chilikastike ja soija. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kasvikset lihan joukkoon ja kuumenna nopeasti. Tarjoa lisänä riisiä tai nuudeleita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Hienonnettua valkosipulia, 1 rkl Hienonnettua inkivääriä, 0,5 tl Mustapippuria, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä