Kananmunaton ja maidoton juustokakku

20.1.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kananmunaton ja maidoton juustokakku

Ainekset

10 annosta
Pohja
1 200 g kaurakeksejä (maidottomia ja munattomia, esim. Kantolan)
2 3 rkl juoksevaa kasvirasvavalmistetta
Täyte
1 1 prk (500 g) maustamatonta jogurtinomaista soijavalmistetta
2 2 dl tomusokeria
3 1 sitruunan raastettu kuori
4 2 rkl sitruunamehua
5 2 rkl perunajauhoja
Mangokastike
1 1 prk (425/225 g) mangoviipaleita
2 1 dl mangopurkin lientä
3 1,5 dl hyytelösokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 487 g
Proteiinia 4 g 35 g
Rasvaa 7 g 72 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 1 156 11555
Energiaa kcal 276 2762

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele kasvirasvavalmisteella irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 22 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.Jauha keksit muruiksi joko monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Kaada keksimurut astiaan ja sekoita joukkoon rasva. Painele keksiseos vuoan pojalle ja reunoille. Leikkaa reilu pala foliota ja painele pohjan ja reunojen päälle tiiviisti, jotta reunat pysyvät esipaistettaessa ylhäällä. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia.Sekoita täytteen ainekset keskenään. Poista pohjan päältä folio ja kaada täyte vuokaan.Paista piirakkaa 200-asteisssa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt kokonaan. Nosta kakku jäähtymään ritilälle ennen vuoasta irrottamista.Soseuta mangoviipaleet ja 1 dl purkin lientä keskenään. Nosta sose kattilaan ja kiehauta. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kastikkeen kiehahtaa. Jäähdytä ja tarjoile kakun kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: juustokakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5