Kanakori

23.4.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kanakori

Kutsu kaverit kanakorin ääreen! Itse tehdyt ”kananuggetit” maistuvat bataattitikkujen kanssa. Valmista dippikastike kermaviilistä ja kurkkusalaatista. Tarjoa lisäksi kurkkutikkuja.

Ainekset

4 annosta
1 300 g broilerin ohutleikkeitä
2 1 - 2 kananmunaa
3 1 dl korppujauhoja
4 2 tl broilerimaustetta
5 1 tl suolaa
Kypsennykseen
1 3 dl rypsiöljyä
Lisäksi
1 400 g bataattia
2 2 rkl öljyä
3 0,5 tl hiutalesuolaa
Kastike
1 2 dl kermaviiliä
2 1 dl kurkkusalaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 147 g
Proteiinia 22 g 88 g
Rasvaa 28 g 114 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 2 067 8268
Energiaa kcal 494 1976

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa bataatti ohuiksi tikuiksi. Kääntele öljy bataattisuikaleiden sekaan. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle vähän hiutalesuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sekoita kastike kermaviilistä ja kurkkusalaatista.

Leikkaa broilerileikkeet kolmeen osaan. Riko munien rakenne syvällä lautasella. Kaada korppujauhot toiselle lautaselle ja mausta ne broilerimausteella sekä suolalla. Kasta broileripalat ensin munaan ja kääntele ne sitten korppujauhoissa. Anna pinnan kuivahtaa hetki. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kypsennä kerrallaan pari kolme broileripalaa ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Kypsymisaika on noin 3 minuuttia. Voit halutessasi kuumentaa broileripaloja uunissa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi kurkkutikkuja.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: bataatti broileri kana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5