Kalkkunarulla ja mokkakastike

23.3.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunarulla ja mokkakastike

Tarjoa juhla-aterialla kalkkunanfileetä täyteläisen mokkakastikkeen kera. Kalkkunanfileen paistoaika on noin 1,5 tuntia. Mokkakastikkeessa on muun muassa kahvia, sinappia, rosmariinia ja siirappia.

Ainekset

6 annosta
1 1 (n. 1,2 kg) kalkkunan fileerulla
Mokkakastike
1 1 dl kanalientä
2 1 dl vahvaa kahvia
3 1,5 rkl siirappia
4 1 rkl dijonsinappia
5 1 rkl soijakastiketta
6 1 tl rosmariinia
7 2 dl kermaa
8 1 rkl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 43 g
Proteiinia 53 g 317 g
Rasvaa 8 g 48 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 317 7902
Energiaa kcal 315 1889

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu 1,5 tuntia tai kunnes fileen sisälämpö on 75 astetta. Ota filee uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä. Valmista kastike. Kiehauta kattilassa liemi, kahvi, siirappi, sinappi, soija ja rosmariini. Mittaa jauhot kermapurkkiin ja ravista. Kaada kerma-jauhoseos liemeen, sekoita ja keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Poista fileestä verkko ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5