Kalkkunan filee ja appelsiinikastike

24.3.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalkkunan filee ja appelsiinikastike

Ainekset

6 annosta
1 1 kalkkunan fileerulla (noin 1,2 kg)
Kastike:
1 2 dl paistolientä ( +vettä)
2 1 dl puristettua appelsiinimehua
3 1 dl valkoviiniä
4 1 rkl sinappia
5 2 rkl vaaleaa kastikesuurustetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 34 g
Proteiinia 53 g 317 g
Rasvaa 5 g 29 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 218 7311
Energiaa kcal 291 1747

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on 72–75 astetta.Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetken aikaa. Siivilöi fileestä valunut liemi talteen kastiketta varten.Valmista kastike. Mittaa kattilaan liemi. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää appelsiinimehu ja valkoviini ja kiehauta. Mausta kastike sinapilla. Vispaa joukkoon suuruste ja anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku.Poista fileestä mahdollinen verkko ja leikkaa filee viipaleiksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: appelsiini kalkkuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5