Kalakukko

3.10.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kalakukko

Ainekset

Kuori
1 3 dl vettä
2 2 tl suolaa
3 4 dl ruisjauhoja
4 4 dl vehnäjauhoja
5 25 g voita tai öljyä
Täyte
1 1 200 g pikkukaloja, esim. muikkuja tai ahvenia (tai 700 g perattuina ja pää poistettuna)
2 200 g luutonta siankylkeä
3 1 rkl raakaa riisiä
4 1 rkl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 313 g
Proteiinia 281 g
Rasvaa 112 g
Kuitua 40 g
Energiaa kJ 14238
Energiaa kcal 3403

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Sekoita vesi, suola, jauhot ja voi tai öljy kiinteäksi taikinaksi.2. Kauli taikina hyvin jauhotetulla työpöydällä soikeaksi, noin 30 cm leveäksi ja 40 cm pitkäksi levyksi. Jätä se keskeltä noin 1 1/2 cm ja reunoilta noin 1/2 cm paksuksi. Aseta taikinalevy leveyssuunnassa eteesi.3. Ripottele taikinalevyn keskelle riisi. Sen tarkoituksena on imeä itseensä ylimääräinen kosteus. Levitä päälle kerroksittain perattuja kaloja pituussuunnassa tai poikittain koosta riippuen. Sirottele kalakerrosten väliin suolaa.4. Lado kalojen päälle lihaviipaleet.5.Taita taikinan reunat täytteen päälle. Kostuta saumakohdat vedellä ja painele tiiviisti kiinni.6. Taita myös taikinan päät täytteen päälle ja häivytä saumakohdat hyvin veden avulla taikinaa hieromalla. Saumat on saatava tiiviiksi, muuten ne aukeavat paistumisen aikana.7. Kääri kalakukko leivinpaperiin.8. Paketoi se vielä alumiinifolioon. Paista kukkoa pari tuntia 200-asteisessa uunissa ja jätä se sitten 12 tunniksi hautumaan hyvin mietoon (75-100 astetta) uuniin.

© SOK
Avainsanat: ahven kala piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5