Kahden kaalin gratiini

25.2.2016
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kahden kaalin gratiini

Reilut leipäpalat ja runsas juustokastike tekevät kasvisgratiinista kokonaisen aterian.

Ainekset

4 annosta
1 300 g parsakaalia
2 300 g kukkakaalia
3 4 viipaletta vaaleaa leipää
4 2 rkl öljyä
5 1 valkosipulinkynsi
Kastike
1 25 g voita
2 3 rkl vehnäjauhoja
3 4 dl maitoa
4 2 dl juustoraastetta
5 0,75 tl suolaa
6 1 tl oreganoa
7 0,25 tl valko- tai mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 53 g
Proteiinia 17 g 67 g
Rasvaa 23 g 91 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 368 5472
Energiaa kcal 327 1308

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lohko kaalit paloiksi. Keitä paloja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia, valuta hyvin ja pane kaalit uunivuokaan.
Murskaa valkosipuli ja sekoita öljyyn. Sivele leipäviipaleet valkosipuliöljyllä ja leikkaa viipaleet 2–3 osaan. Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kattilaan samalla hyvin vatkaten. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia hiljalleen.
Lisää mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kastike kaalien päälle. Lisää leipäpalat ja painele niitä osittain kastikkeeseen. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes kastikkeen pinta saanut väriä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5