Kaalikääryleet

22.4.2010
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaalikääryleet

Reseptistä valmistuu noin 17 kaalikäärylettä.

Ainekset

17 kappaletta
1 1 iso keräkaali (tai kaksi pientä)
2 vettä
3 2 tl suolaa
Täyte
1 400 g naudanjauhelihaa
2 0,5 dl ohrasuurimoita (tai puuroriisiä)
3 1 kpl sipuli
4 10 g margariinia
5 1 kananmuna
6 1 dl kermamaitoa
7 1 tl suolaa
8 2 tl kuivattua meiramia
Pinnalle
1 10 g margariinia
2 0,5 dl siirappia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 135 g
Proteiinia 6 g 104 g
Rasvaa 4 g 63 g
Kuitua 2 g 29 g
Energiaa kJ 378 6420
Energiaa kcal 90 1534

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä. Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä. Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia. Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte. Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet. Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valele päälle siirappia ja margariininokareet. Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu. Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi. Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

© SOK
Avainsanat: jauheliha keräkaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5