Kaali-riisipata

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaali-riisipata

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 2 valkosipulin kynttä
3 1 rkl öljyä
4 1 tl kanelia
5 0,5 tl kardemummaa
6 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
7 0,5 tl punaista chilirouhetta
8 7 dl vettä
9 1,5 kasvisliemikuutiota
10 3,5 dl basmatiriisiä
11 200 g (pakaste)kukkakaalia
12 200 g (pakaste)parsakaalia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 62 g 248 g
Proteiinia 10 g 39 g
Rasvaa 5 g 20 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 1 414 5655
Energiaa kcal 338 1352

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää mausteet ja jatka paistamista hetki koko ajan sekoittaen. Varo, etteivät mausteet pala. Lisää vesi, liemikuutiot ja riisi, sekoita. Lisää kaalit ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Siirrä kattila levyltä ja anna vetäytyä kannen alla vielä 10 minuuttia. Maista, lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa halutessasi lihan tai broilerin lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: kukkakaali parsakaali pata
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5