Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaali-pekonivohvelit

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Suolainen vohveli maistuu vaikkapa iltapalana. Nämä vohvelit saavat makua pekonista ja keräkaalista. Tarjoa vohvelit vaahterasiirapin kanssa.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Maitoa
50 g
Voita
1/2 tl
Suolaa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
140 g
(1 pkt) pekonia
200 g
Keräkaalin uloimpia lehtiä

Tarjoiluun

Vaahterasiirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata voi ja anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää keltuaiset, suola, vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon valkuaisvaahto. Anna taikinan seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pilko pekonit ja paahda rapeiksi. Hienonna kaali ja pehmennä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Lisää kaalit pekonien kanssa taikinaan. Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 11.1.2016
|
Muokattu: 23.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

284

1188

13,9 g

6,5 g

27,6 g

3,8 g

1,6 g

10,8 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Vaahterasiirappia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli