Kaali-pekonivohvelit

11.1.2016
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kaali-pekonivohvelit

Suolainen vohveli maistuu vaikkapa iltapalana. Nämä vohvelit saavat makua pekonista ja keräkaalista. Tarjoa vohvelit vaahterasiirapin kanssa.

Ainekset

8 kappaletta
1 75 g voita
2 2 kananmunaa
3 4 dl maitoa
4 10 g tuoretta hiivaa tai 1 tl kuivahiivaa
5 0,5 tl suolaa
6 1 rkl sokeria
7 4 dl vehnäjauhoja
8 1 paketti (140 g) pekonia
9 200 g keräkaalin uloimpia lehtiä
Tarjoiluun
1 vaahterasiirappia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 222 g
Proteiinia 9 g 72 g
Rasvaa 17 g 134 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 1 245 9960
Energiaa kcal 298 2381

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: vaahterasiirappia

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi ja anna jäähtyä. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liuota hiiva kädenlämpöisen maidon joukkoon. Lisää keltuaiset, suola, sokeri, vehnäjauhot ja hieman jäähtynyt voi. Nostele joukkoon valkuaisvaahto.

Anna taikinan seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Pilko pekonit ja paahda rapeiksi. Hienonna kaali ja pehmennä hetken aikaa kiehuvassa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Lisää kaalit pekonien kanssa taikinaan. Paista vohvelit vohveliraudalla ja tarjoile vaahterasiirapin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5