Juustopuustiset

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustopuustiset

Ainekset

16 kappaletta
1 5 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 1 tl sokeria
4 1 tl suolaa
5 2 dl juustoraastetta
6 1,5 dl vehnäleseitä
7 75 g margariinia
8 12 dl hiivaleipäjauhoja (noin)
9 100 g tuorejuustoa (esim. yrtti)
Voiteluun
1 1 muna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 404 g
Proteiinia 8 g 133 g
Rasvaa 8 g 131 g
Kuitua 3 g 51 g
Energiaa kJ 873 13968
Energiaa kcal 209 3338

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, juustoraaste, vehnänleseet ja pehmeä margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä sille tasaisesti tuorejuustoa. Kääri taikina rullalle ja leikkaa korvapuustien tapaan paloiksi. Kohota sämpylöitä peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät halutessasi munalla ja paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Juustopuustiset maistuvat parhaimmilta lämpiminä ja samana päivänä tarjoiltuna.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5