Juustopizza

25.12.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustopizza

Ainekset

Pizzapohja:
1 0,5 pussia kuivahiivaa
2 2 dl vettä
3 4 dl jauhoja
4 1 tl sokeria
5 0,25 tl suolaa
6 2 rkl öljyä
Täyte:
1 2 dl valmista tomaattikastiketta
2 125 g mozzarellajuustoa
3 75 g (1/2 ps) sinihomejuustomurua
4 150 g pizzajuustoraastetta
5 100 g parmesaaniraastetta
6 2 tl oreganoa
7 1 paprika
8 pepperoneja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 207 g
Proteiinia 137 g
Rasvaa 151 g
Kuitua 17 g
Energiaa kJ 11526
Energiaa kcal 2755

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista pizzataikina. Sekoita vehnäjauhoihin hiiva ja suola. Lisää 42 asteinen eli hieman kättä lämpimämpi vesi ja öljy. Alusta taikina. Peitä liinalla ja kohota noin 20 minuuttia. Kauli taikina öljytylle uunipellille. Paloittele mozzarella. Sekoita mozzarellapalat, homejuustomurut ja raaste keskenään. Levitä tomaattikastike ja juustot pohjan päälle. Suikaloi paprika. Halkaise pepperonit ja poista siemenet, jos haluat niistä miedompia. Asettele pizzan päälle paprika- ja pepperoniviipaleet. Paista pizzaa 250 asteessa noin 15 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5