Juustokastikkeella kuorrutettu varhaiskaali

17.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustokastikkeella kuorrutettu varhaiskaali

Ainekset

4 annosta
1 600 g varhaiskaalia
2 50 g margariinia
3 3 rkl vehnäjauhoja
4 4 - 5 dl maitoa
5 1 dl juustoraastetta
6 0,5 tl suolaa
7 0,25 tl valkopippuria
Lisäksi:
1 paahdettuja leipäkuutioita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 65 g
Proteiinia 9 g 36 g
Rasvaa 16 g 63 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 1 014 4057
Energiaa kcal 242 970

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa kaali lohkoiksi. Kiehauta kaalilohkoja vähässä vedessä kannen alla noin 5 minuuttia. Valuta vesi pois ja siirrä kattila syrjään. Sulata margariini toisessa kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoseosta sekoittaen minuutin ajan, mutta älä anna jauhojen ruskistua. Lisää maitoa vähissä erissä hyvin sekoittaen.Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Kaada kuuma juustokastike lämpimien kaalilohkojen päälle ja ripottele pinnalle leipäkuutioita. Tarjoile heti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: keräkaali varhaiskaali
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5