Juustoiset sienipuustit

20.9.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juustoiset sienipuustit

Ainekset

16 kappaletta
1 50 g hiivaa
2 5 dl omenamehua
3 2 tl suolaa
4 1,5 dl kauraleseitä
5 0,75 g juoksevaa margariinia
6 12 dl rouheisia sämpyläjauhoja
Täyte:
1 100 g valkosipulituorejuustoa
2 100 g herkkusieniä
Voiteluun:
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 496 g
Proteiinia 7 g 109 g
Rasvaa 6 g 100 g
Kuitua 4 g 64 g
Energiaa kJ 874 13982
Energiaa kcal 209 3342

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen mehuun. Lisää suola, kauraleseet ja margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä sille tasaisesti tuorejuustoa. Hienonna sienet ja levitä tuorejuuston päälle. Kääri taikina rullalle ja leikkaa paloiksi. Kohota sämpylöitä peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät munalla ja paista 12-15 minuuttia. Puustit maistuvat parhaimmilta lämpiminä ja samana päivänä tarjoiltuna.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5