Juuressipsit

23.7.2005
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juuressipsit

Maukkaat juuressipsit syntyvät bataatista, perunasta ja palsternakasta. Tarjoile suolaiset herkut yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

Ainekset

1 2 palsternakkaa
2 1 bataatti
3 4 perunaa
4 4 rkl öljyä
5 suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 94 g
Proteiinia 8 g
Rasvaa 56 g
Kuitua 20 g
Energiaa kJ 3841
Energiaa kcal 918

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuori kasvikset. Leikkaa ne ohuen ohuiksi lastuiksi esim. juustohöylällä tai kuorimaveitsellä tai monitoimikoneella. Nosta lastut kulhoon ja lorauta öljyä niiden päälle. Pyörittele, jotta öljy leviää tasaisesti. Levitä juureslastut leivinpaperoidulle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet ja muuttuneet rapeiksi. Mausta lastut suolalla ja tarjoa sipsit esim. yrteillä maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5