Juuresröstit

20.12.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juuresröstit

Ainekset

10 kappaletta
1 1 (n. 100 g) pieni palsternakka
2 2 keskikokoista perunaa
3 1 pieni sipuli
4 0,5 keskikokoista kesäkurpitsaa
5 2 kananmunaa
6 0,75 dl raastettua voimakasta juustoa
7 2,5 rkl vehnäjauhoja
8 1 tl suolaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria
10 2 rkl silputtua ruohosipulia
11 2 - 3 rkl öljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 54 g
Proteiinia 3 g 30 g
Rasvaa 6 g 60 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 365 3651
Energiaa kcal 87 873

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori palsternakka, perunat ja sipuli. Huuhtele kesäkurpitsa. Raasta kasvikset karkeaksi. Siirrä ne kulhoon. Lisää kananmunat, juustoraaste, jauhot, suola, pippuri ja ruohosipuli. Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä hetken aikaa.Kuumenna öljy pannussa. Paista juureskakkuja keskilämmöllä 3–4 minuuttia molemmilta puolilta tai kunnes ne saavat kullanruskean värin ja ovat kypsiä. Tarjoa salaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5