Juureslaatikko

12.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juureslaatikko

Ainekset

8 annosta
1 4 kpl porkkanaa
2 1 - 2 kpl palsternakkaa
3 1 mukulaselleriä
4 2 kpl perunaa
5 1 kpl sipuli
6 1 rkl öljyä
7 1 pussi (2 dl) ruokajuustoraastetta
Vuokaan:
1 1 rkl voita
Päälle:
1 3 - 4 dl maitoa
2 2 kpl munaa
3 0,5 tl suolaa
4 valkopippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 70 g
Proteiinia 7 g 57 g
Rasvaa 9 g 72 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 609 4872
Energiaa kcal 146 1165

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori kasvikset. Leikkaa sipuli silpuksi ja hauduta ruskistamatta paistinpannussa öljyssä.Viipaloi muut kasvikset mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain sipulin ja juustoraasteen kanssa. Säästä hiukan juustoraastetta laatikon pintaan.Sekoita maito ja munat, suola ja pippuri. Kaada liemi vähitellen vuokaan. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5