Juuresgalette

26.9.2016
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juuresgalette

Galette on rouhea ranskalainen piirakka, jonka reunat käännetään reilusti täytteen päälle.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl vehnäjauhoja
2 1 dl ruisjauhoja
3 0,5 dl öljyä
4 0,8 tl (3/4 tl) suolaa
5 1 dl vettä
Täyte
1 2 porkkanaa
2 2 pientä punajuurta
3 1 rkl öljyä
4 ripaus suolaa
5 1 dl ranskankermaa
6 1 dl murennettua fetajuustoa
7 1 tl oreganoa tai timjamia
8 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 144 g
Proteiinia 8 g 31 g
Rasvaa 25 g 100 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 1 684 6738
Energiaa kcal 402 1610

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen, Piknik
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa porkkanat ja punajuuret läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Levitä levylle ranskankerma, murennettu feta ja oregano. Lisää päälle juurekset. Taita taikinan reunat täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Silppua pinnalle persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5