Juhannuksen sitruunatorttu

27.1.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Juhannuksen sitruunatorttu

Ainekset

6 annosta
Pohja
1 100 g laktoositonta margariinia
2 2 rkl sokeria
3 1 keltuainen
4 2 dl vehnäjauhoja
5 1 rkl maissijauhoja
6 (0,5 tljauhettua inkivääriä)
Täyte
1 1 sitruunan kuori raastettuna
2 2 dl sitruunamehua (n.3 sitruunan mehu)
3 1 dl vettä
4 1,5 dl sokeria
5 3 keltuaista
6 3 rkl maissijauhoja
Marenki
1 4 valkuaista
2 2 dl tomusokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 66 g 394 g
Proteiinia 7 g 42 g
Rasvaa 17 g 102 g
Kuitua 1 g 5 g
Energiaa kJ 1 883 11299
Energiaa kcal 450 2700

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään täytteen tekemisen ajaksi. Pese sitruunat hyvin astianpesuaineella ja harjalla.Sekoita kattilassa sitruunoista puristettu mehu, raastettu kuori, vesi, sokeri, keltuaiset sekä maissijauhot. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se kiehahtaa ja sakenee. Nosta kiisseli pois liedeltä ja anna jäähtyä.Leikkaa foliosta pitkä kaistale ja painele se piirakan reunoille. Folioreunus estää taikinaa valumasta. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasossa ensin 15 minuuttia. Poista folioreunus ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia. Levitä sitruunakiisseli paistetun pohjan päälle ja anna pohjan jäähtyä noin tunnin ajan.Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää. Nostele marenkivaahto kahdella lusikalla tai pursota kiisselin päälle.Nosta torttu uuniin grillivastusten alle 250 asteeseen hetkeksi aikaa, kunnes marenki on saanut ruskeaa väriä. Anna tortun jäähtyä. Torttu kannattaa nauttia samana päivänä. Viileässä marenki kostuu ja sitkistyy.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5