Joulupullat

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Joulupullat

Ainekset

1 0,5 l maitoa
2 1,5 (75 g) hiivaa
3 2 munaa
4 1 tl suolaa
5 2 dl sokeria
6 1 rkl hienonnettua kardemummaa
7 1 pussi (0,5 g) sahramia
8 1 kg (noin) vehnäjauhoja
9 1 dl rusinoita
10 200 g leivontamargariinia
Voiteluun
1 munaa
Pinnalle
1 raesokeria tai mantelirouhetta (punaisia ja vihreitä kirsikoita)

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 932 g
Proteiinia 143 g
Rasvaa 191 g
Kuitua 46 g
Energiaa kJ 25397
Energiaa kcal 6070

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, 37 asteeseen, ja liuota siihen murennettu hiiva. Lisää munat, suola, sokeri ja mausteet. Hienonna sahrami, jos se on kokonaista.Sekoita joukkoon vähitellen jauhot ja alusta taikina sitten lopuilla jauhoilla kimmoisaksi. Lisää alustamisen lopulla rusinat ja huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva.Kohota taikina kaksinkertaiseksi, leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi, kohota uudelleen ja kypsennä voideltuina ja koristeltuina. Pienet pullat paistuvat parhaiten uunin keskiosassa 250 asteessa ja isot uunin alaosassa 200 asteessa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: pulla rusina
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5